Automobilist onder invloed rijdt drie personen aan in Laken

© Alertes contrôles de police / Facebook
| Een automobilist reed drie voetgangers aan in Laken

Een automobilist die drugs had gebruikt, heeft vrijdag drie voetgangers van de sokken gereden. Hij verloor de macht over het stuur op het Bockstaelplein in Laken. Zelf verklaart de bestuurder dat hij de stoep opreed vanwege een technisch defect.

De automobilist stoof rond 15 uur het trottoir op, waarbij hij drie voetgangers aanreed. Ze zijn buiten levensgevaar, maar werden wel naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen aan hun benen en heup.

De exacte oorzaak van het ongeval is niet bekend. Wel meldt het parket dat na een speekseltest drugs aangetroffen zijn in het bloed van de bestuurder. Het gaat om amfetamine, beter bekend als speed. Zelf verklaart de bestuurder dat hij te maken kreeg met een technisch defect.

Het rijbewijs van de chauffeur werd afgenomen, en hij is opgepakt. Een bloedproef moet de aankomende dagen uitwijzen in welke mate zijn middelengebruik invloed had op zijn rijgedrag. Ook heeft het parket een verkeersdeskundige aangesteld om de auto te onderzoeken. Mogelijk was hij niet alleen onder invloed, maar kreeg hij daarnaast ook te maken met een defect.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?