Baby die op grond gegooid werd door vader is buiten levensgevaar

© RV

Cedric V.R., de dertiger die op 11 november zijn drie maanden oude dochtertje zwaar mishandelde, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer donderdag beslist, zo meldt het Brusselse parket. Het meisje verblijft intussen nog in het ziekenhuis maar haar toestand is niet meer levensbedreigend. Cedric V. werd in 2011 nog veroordeeld tot negen jaar cel, omdat hij zijn zoontje van zes maanden had doodgeslagen tijdens een computerspel. Ditmaal is hij in verdenking gesteld voor poging moord, minstens poging doodslag.

In augustus 2008 sloeg Cedric V. zijn toen zes maanden oude zoontje met de vuist op het achterhoofd, omdat het jongetje huilde terwijl hij een computerspelletje aan het spelen was. Het kind overleed aan de gevolgen van die slag. Nauwelijks enkele maanden eerder was V. al opgepakt en onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij zijn vriendin en de baby had mishandeld, maar hij werd door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden.

De Antwerpse correctionele rechtbank veroordeelde hem in 2011 bij verstek tot tien jaar cel, een straf die later werd teruggebracht naar negen jaar cel. Een deel van die negen jaar zat C├ędric V. uit in de gevangenis, de rest met een enkelband. Pas enkele maanden voor de geboorte van zijn dochtertje, dat hij met een nieuwe vriendin had, werd ook de enkelband verwijderd.

Op 11 november ging V. dan opnieuw in de fout, terwijl zijn vriendin even boodschappen gaan doen was. Hun dochtertje begon te huilen van honger en V. zou het kind naar eigen zeggen hard tegen de grond gegooid hebben. Hij belde nog zelf de hulpdiensten maar het was zijn vriendin die het meisje naar het ziekenhuis bracht. Zelf ging V. zich nog dezelfde ochtend aangeven bij de politie. Hij werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor poging moord, minstens poging doodslag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?