Betoger 'gele hesjes' blijft aangehouden voor brandstichting politiewagen

© KVDP / BRUZZ
| Gele hesjes blokkeren de Wetstraat (archiefbeeld).

De Brusselse raadkamer heeft de aanhouding bevestigd van de 23-jarige man die tijdens een betoging van de ‘gele hesjes’ een politievoertuig in brand zou hebben gestoken. De verdachte blijft nog minstens een maand in de cel.

Tijdens de betoging op 30 november in Brussel kwam het tot rellen met de politie. Twee politiewagens werden daarbij in brand gestoken en tientallen betogers werden opgepakt. Nadien kon de politie nog drie relschoppers arresteren. Een van hen, een 23-jarige man uit Luik, wordt ervan verdacht een politiewagen in brand hebben gestoken, maar ontkende dat tijdens zijn verhoor. Wel gaf hij toe dat hij kasseien had gegooid omdat hij onder invloed van alcohol zou zijn geweest.

De man werd na zijn verhoor door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van opzettelijke brandstichting van andermans roerende eigendom en gewapende weerspannigheid in bende. De twintiger is goed gekend bij politie en justitie en wachtte op een elektronische enkelband voor feiten van diefstal en verkoop van verdovende middelen. Hij verscheen vorige week al voor de raadkamer, maar toen werd de zaak uitgesteld naar vandaag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?