Bewakingsagent grootwarenhuis bestal werkgever voor 10.000 euro

© PhotoNews
| De veiligheidsdirectie van het grootwarenhuis had maandag de politiezone Brussel hoofdstad/Elsene verwittigd dat ze het slachtoffer was van diefstal.

Een beveiligingsagent van een Brussels grootwarenhuis heeft bij zijn werkgever voor ongeveer 10.000 euro aan waardevolle spullen gestolen. De man kon dinsdag opgepakt worden en legde bekentenissen af. Dat meldt de Brusselse lokale politie donderdag.

De veiligheidsdirectie van het grootwarenhuis had maandag de sectie Diefstallen van de lokale recherche van de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene verwittigd van het feit dat ze het slachtoffer was van huisdiefstallen in een van hun verkooppunten. Alleen al sinds april 2021 was er sprake van minstens zes feiten. De directie had ook de bewakingsbeelden geanalyseerd en was tot de conclusie gekomen dat de dader een van de bewakingsagenten van de winkel was.

Dinsdag kon de politie de betrokken bewakingsagent oppakken. In zijn dienstlokaal troffen de agenten verschillende voorwerpen aan die waren gestolen, en tijdens een huiszoeking bij de man thuis, in Henegouwen, stootte de politie op nog veel meer gestolen spullen. Het ging om enkele tientallen nieuwe kledingstukken zoals pakken, jurken, rokken, hemden, ondergoed, en lingerie, nog steeds voorzien van het etiket van de winkel, enkele tientallen parfumerieproducten, waaronder 88 eaux de toilette en andere parfums van grote merken, in hun oorspronkelijke verpakking en nog voorzien van de etiketten, en enkele tientallen lederwaren van grote merken, zoals handtassen, portefeuilles en riemen, ook nog voorzien van hun etiketten. De hele buit werd geraamd op ongeveer 10.000 euro.

De verdachte bewakingsagent heeft intussen gedeeltelijke bekentenissen afgelegd en is ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?