Bommelding in Vlaams Parlement: geen verdacht pakket gevonden

Updated: 08-10-2019 - 14:56

Personeel en bezoekers op straat aan het Parlement door bommelding. 

In het Vlaams Parlement is het debat over de begroting dinsdagmiddag stopgezet. Het gebouw moest worden ontruimd na een bommelding. De gebouwen van het parlement zijn weer vrijgegeven. Donderdag om 10 uur wordt het begrotingsdebat voortgezet.

Het Vlaams Parlement is dinsdag omstreeks 14.30 uur ontruimd nadat er telefonisch een bommelding was binnengekomen. Volgens de diensten van het parlement is er mogelijk een link met de viering van 40 jaar Koerdisch Instituut die om 16 uur zou plaatsvinden in het gebouw. Dat evenement is intussen afgelast.

Voorzitter Liesbeth Homans werd tijdens het begrotingsdebat op de hoogte gebracht door de griffier. Tien minuten later besloot ze het gebouw te laten ontruimen. "Ik heb overlegd met de Brusselse en met de militaire politie en we nemen deze melding ernstig", zegt ze op het voetpad voor het parlement.

Ook Jos D'Haese, fractievoorzitter voor PVDA in het Vlaams Parlement, vertelt aan BRUZZ dat de parlementsleden en hun medewerkers geëvacueerd zijn uit het gebouw. "Momenteel staat iedereen buiten te wachten. De zitting wordt waarschijnlijk verdaagd naar een andere datum."

Het gebouw wordt doorzocht met explosievenhonden. Volgens secretaris-generaal Martine Goossens sprak de persoon die de melding deed Engels en wordt er rekening gehouden met een link met het Koerdische evenement. De Brusselse politie stelt intussen een veiligheidszone in en zal het gebouw doorzoeken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?