Brahim Abdeslam verdacht van inbraak in Dilbeek

© BRUZZ
| Zelfmoordterrorist Brahim Abdeslam kwam om het leven bij de aanslagen in Parijs.

Het parket van Halle-Vilvoorde eist 18 maanden cel voor twee mannen die in maart 2015 een inbraak zouden hebben gepleegd in Dilbeek. Ze zouden die feiten hebben gepleegd samen met Brahim Abdeslam, de broer van Salah Abdeslam en een van de zelfmoordterroristen van de aanslagen in Parijs.

Drie daders probeerden op 29 maart 2015 in te breken in een woning in Dilbeek, maar ze werden op heterdaad betrapt en sloegen op de vlucht. De politie kon uiteindelijk drie verdachten identificeren, waaronder Brahim Abdeslam.

Het trio moest zich vandaag voor de correctionele rechtbank verantwoorden, maar Brahim Abdeslam was acht maanden na de inbraakpoging om het leven gekomen bij de zelfmoordaanslagen in Parijs. Het parket van Halle-Vilvoorde eist een celstraf van 18 maanden voor zijn twee vermoedelijke kompanen, die de feiten ontkennen. Het vonnis volgt op 11 april.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?