Brand woontoren Marollen mogelijk aangestoken

© BRUZZ
| Een brandweerman hangt uit het raam na het bedwingen van de brand op de vijfde verdieping.

De brand die gisteren heeft gewoed in een woontoren in de Marollen is mogelijk aangestoken. Dat meldt het Brusselse parket op basis van de eerste vaststellingen van de branddeskundige. "Het onderzoek loopt en we houden alle pistes open."

Maandagvoormiddag rond 10.30 uur brak er brand uit op de vijfde verdieping van een sociale woontoren bij de Hoogstraat in de Brusselse Marollenwijk. De brandweer kwam snel ter plaatste en redde maar liefst 13 bewoners van het dak. Die waren daarheen gevlucht nadat het vuur zich onder hen verspreidde.

De brand raakte snel onder controle. Twee slachtoffers werden wel lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis nadat ze bedwelmd waren geraakt door de rook, anderen moesten ook langsgaan voor medische controle. In totaal werden 30 mensen geëvacueerd.

Nadien bleek het vuur lelijk te hebben huisgehouden. “Zowel de vijfde, als de zesde en zevende verdieping zijn grotendeels vernield. Een heel aantal appartementen is onbewoonbaar,” vertelt Denis Goeman van het Brusselse parket aan BRUZZ.

"Het is nog te vroeg om de exacte oorzaak te bepalen," voegt Goeman toe. "We houden alle pistes open, maar uit de eerste vaststellingen van de deskundige blijkt dat kwaad opzet een mogelijkheid is. We kijken nu na hoeveel brandhaarden er zijn op de plek waar het vuur uitbrak.”

Bij de brand gebeurde er ook een ontploffing, maar die zou niet aan de oorzaak liggen. “Het blijkt te gaan om een waterbuis van de verwarming die ontplofte nádat de brand was ontstaan,” besluit de parketwoordvoerder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?