Brandstichting bij dierenarts: 'Geen idee wie mij dit zou willen aandoen'

© Peter Dhondt-BRUZZ
Updated: 05-04-2020 - 11:09

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gesticht bij dierenarts Jan Verbeke in de Begoniastraat in Watermaal-Bosvoorde. "Ik heb geen idee wie mij dit zou kunnen aandoen."

Er werd benzine gegoten in de brievenbus van het dierenartsenkabinet, waarna de vloeistof in brand werd gestoken. Bij de brand vielen geen gewonden maar de schade is wel aanzienlijk. Ook lieten drie katten het leven. "Het gaat om honderdduizenden euro's," vertelt dierenarts Jan Verbeke. "Niet alleen het gebouw is beschadigd, maar ook al het materiaal. De komende vijf maanden kan ik hier niet meer werken."

Wie achter de brandstichting zit is nog niet bekend. "Ik heb geen idee wie mij dit zou kunnen aandoen," gaat de arts verder. "Maar eerder deze week hebben mensen ook al proberen inbreken in mijn kabinet, zonder succes."

Volgens Verbeke had het veel erger kunnen zijn: "Normaal gezien zitten er meer dieren in het kabinet, maar door de coronacrisis doe ik alleen nog consultaties op afspraak. De brand had ook kunnen overslaan naar de appartementsgebouwen vlakbij, waar 300 mensen wonen."

Noodoplossing

Verbeke zoekt op dit moment naar oplossingen om zijn praktijk toch verder te kunnen zetten: "Een hondentrimster in het gebouw hiernaast heeft me een ruimte aangeboden voor spoedgevallen, daar kan ik tijdelijk inzitten. Ik ben ook enorm geëmotioneerd door alle steunbetuigingen die ik heb ontvangen, en alle mensen die hulp willen bieden."

"Eén van de dingen die mij misschien nog het meeste pijn doet is dat ook mijn katje in het kabinet is gestorven. Ze was de mascotte van het kabinet, iedereen kende haar."

Er loopt momenteel een onderzoek bij het Brussels parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?