Brussels gerecht zoekt daders van gewapende overval in Laken

© Federale Politie
| Verspreid op vraag van het parket van Brussel op 23 februari.

Het Brusselse gerecht heeft twee opsporingsberichten verspreid naar aanleiding van een gewapende overval die eind december heeft plaatsgevonden in Laken. Twee daders overvielen toen de winkel van een Q8-tankstation aan de Pagodenlaan.

De overval vond op dinsdag 29 december rond 19.50 uur plaats. Rond 19.40 uur waren de twee daders de zaak al binnengekomen maar vertrokken zonder iets te kopen. Een tiental minuten later keerden ze terug, waarbij één van de daders een stuk hout tussen de deur stak. Vervolgens ging hij rond de toonbank, richtte een pistool naar de bediende en eiste de inhoud van de kassa. Zijn kompaan kwam naar voor en stak de inhoud van de kassa in een plastic zak, waarna het duo op de loop ging.

Uit onderzoek bleek dat de twee de avond voordien, op 28 december, om 19.36 uur tramlijn 7 hadden genomen in de richting van de Heizel. Na een traject van ongeveer 10 minuten waren ze afgestapt aan de halte Heembeek, waarna ze om 19.47 uur dezelfde tankstationshop hadden bezocht zonder iets te kopen.

De eerste dader is ongeveer 25 jaar oud, lijkt een getaande huidskleur te hebben en donker haar. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte trainingsbroek, een zwarte jas met een rond embleem ter hoogte van linker biceps en een kap die afgewerkt was met bont.

De tweede dader is mager en lijkt blank te zijn. De avond vóór de feiten droeg hij een sportieve zwarte broek en jas, een donkere muts en lichtkleurige baskets, en een zwarte sporttas van het merk KIPSTA met wit en rood opschrift op de schouderriem. Op de dag van de feiten droeg hij een donkere donsjas en een lichtgrijze sweater met kap.

Wie informatie heeft over de feiten of de daders, kan de politie contacteren via het tipformulier op de website van de federale politie of via het gratis nummer 0800/30300.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?