Brussels parket onderzoekt overlijden onbekende man in Anderlecht

© google

Het lichaam van de man werd dinsdag in verregaande staat van ontbinding aangetroffen aan het Vijverspark in Anderlecht. Dat bevestigt het Brusselse parket.

Het was een dakloze die dinsdag rond 10.00 uur het lichaam ontdekte onder een geïmproviseerde tent aan het Vijverspark bij Marius Renard. De man werd gealarmeerd door de scherpe geur en deed de macabere ontdekking toen hij het tentzeil ophief.

Voorlopig is er geen reden om aan te nemen dat het om een verdacht overlijden gaat maar om de juiste doodsoorzaak te achterhalen en de man te proberen identificeren, wordt woensdag een autopsie uitgevoerd. Ook het Disaster Victim Identification (DVI)-team van de federale politie is ingeschakeld.

Politie en parket werden meteen verwittigd en het parket stapte ter plaatse af met een wetsarts. Uit diens eerste vaststellingen blijkt dat er waarschijnlijk geen tussenkomst van een derde was bij het overlijden. Het is nog niet duidelijk wanneer de resultaten van het onderzoek beschikbaar zouden zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?