Een still van de video die op sociale media verscheen, waarover La Capitale berichtte.

Brussels parket zoekt daders die Poppy-wagen vernielden met vuurwerk

JP
© BRUZZ
29/11/2023

In de Versailleswijk in Neder-Over-Heembeek hebben onbekenden een auto in brand gestoken met vuurpijlen. Een openstaande raam maakte het nog makkelijker. Op de beelden die door La Capitale zijn gepubliceerd, is te zien dat het om een deelauto van Poppy gaat.

Op de beelden is te zien hoe een jongeman, met zijn gezicht grotendeels bedekt door een capuchon, een vuurpijl aansteekt. Vervolgens stapt hij met de pijl in de hand naar de auto. Van dichtbij is te zien dat het raam van de auto op een kier staat, waarna de jongeman de pijl afvuurt in de auto.

Op de beelden is te zien hoe politiewagens arriveren. Het Brussels parket bevestigt dat de politie maandag rond 23.00 uur werd opgeroepen vanwege een brandend voertuig. Ook de brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen, waarna het voertuig werd weggesleept. Het Brussels parket voert een onderzoek uit om de identiteit van de verdachten te achterhalen.

Poppy is sinds dit jaar de enige operator die overal in het Brussels Gewest aanwezig is. Toch komt vandalisme relatief weinig voor. "Naast deze maandag, zijn er geen andere auto's in brand gestoken sinds de wereldbeker," klinkt het.


Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni