Brussels politielabo staakt tegen nieuw uurrooster

© Federale Politie
| Federale Politie.

De werknemers van het technisch en wetenschappelijk politielaboratorium van Brussel gaan donderdag vanaf 7 uur in staking. De actie zou lopen tot 16 uur en komt er om een nieuw uurrooster aan te klagen. Dat meldde Alexandre Rolot, bestuurder van politievakbond Sypol, woensdagavond.

Er werd een stakingsaanzegging ingediend, van 15 mei tot 15 juni. Donderdag is een effectieve staking voorzien. Voor de ingang van de federale gerechtelijke politie van Brussel, in de Vandermeulenstraat in Brussel, zal een stakingspost staan van 7 tot 16 uur.

Sypol heeft in een brief aan minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon een nieuwe wijziging van het uurrooster aangeklaagd voor de leden van het politielaboratorium, dat vanaf 1 september zou ingaan. Dat nieuwe rooster maakt een einde aan het wachtblok van een week.

Volgens de politievakbond kan het personeel de planning uitvoeren "met een minimum van 35 effectieve collega's, dat wil zeggen 1 ploeg in 5 weken met 7 personen per week op afroep".

"Dankzij deze bewaking kunnen we de oproepen van onze klanten 24 uur per dag en 7 dagen per week beantwoorden. Op dit moment hebben we 31,8 leden", luidt het woensdagavond.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?