| Kajakkers op de Lesse. (illustratiebeeld)

Brusselse agenten gewond na massale vechtpartij met jongeren aan Lesse

© BRUZZ
06/06/2023
Updated: 06/06/2023 15.43u

In Namen zijn verschillende agenten van politiezone Brussel-West naar het ziekenhuis gebracht nadat een vechtpartij was uitgebroken met enkele Brusselse jongeren op een informele teambuilding kajakken op de Lesse. Dat melden Het Nieuwsblad en La Capitale en wordt bevestigd door de politie van zone Brussel-West.

Volgens de media dateren de feiten van vorige week donderdag, 1 juni. Vijftien agenten van de Brusselse politiezone West zouden op de Lesse samen gaan kajakken en hadden daarbij al wat gedronken.

Toen enkele vrouwelijke agenten werden lastiggevallen door een veertigtal jongeren, die allemaal uit één school in Brussel zouden komen, schoten hun collega's hen te hulp. Uiteindelijk brak een grote vechtpartij uit. Ook zou het tot een tweede vechtpartij zijn gekomen toen een dronken agente de jongeren had geprovoceerd. Uiteindelijk zouden negen van de vijftien agenten gewond zijn geraakt. Vier daarvan moesten met breuken naar het ziekenhuis worden gebracht en zijn werkonbekwaam.

Verantwoordelijkheden

Intussen bevestigde de politie van zone Brussel-West dat er inderdaad een incident heeft plaatsgevonden tussen jongeren die schoollopen in een Molenbeekse school en 15 agenten die, los van hun dienstverband, een afvaart van de Lesse met kayaks hadden georganiseerd.

"Tijdens deze incidenten werden verschillende personen verwond, waaronder 2 politie-inspecteurs die ernstige verwondingen opliepen", klinkt het. "Teneinde klaarheid te scheppen inzake de verantwoordelijkheid van ieder heeft het Parket van Namen het onderzoek toegewezen aan een externe gespecialiseerde onderzoeksdienst."

Verder liet korpschef Luc Ysebaert nog weten aan zijn personeel te hebben herinnerd dat zij altijd een voorbeeldfunctie bekleden. "Ik heb daarbij ook de nodige richtlijnen gegeven opdat er verder kan worden gewerkt in een serene omgeving binnen de politiezone. In functie van de resultaten van het onderzoek zullen de nodige maatregelen worden genomen volgens de verantwoordelijkheden van ieder."

De politiezone onthoudt zich verder van elke communicatie over het dossier, "teneinde het correct verloop van het onderzoek niet in gevaar te brengen".

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni