Brusselse 'bingokoning' veroordeeld tot drie jaar cel

© PhotoNews

De correctionele rechtbank van Brussel heeft woensdag Saljihi Ljiridon, die als bijnaam de 'bingokoning' heeft, veroordeeld tot drie jaar cel. Hij werd, samen met vier anderen, veroordeeld na een schietpartij in september van vorig jaar in het centrum van Brussel.

Saljihi Ljiridon baat gokmachines uit in meer dan vijftig Brusselse etablissementen. De schietpartij op 23 september laatstleden zou een afrekening geweest zijn in het Albanese milieu. De man ontsnapte al een keer aan de dood op 20 augustus 2016, nadat hij zes kogels in het lijf kreeg.

De vier anderen kregen woensdag straffen gaande van achttien maanden cel, twaalf maanden met uitstel, zes maanden met uitstel en een werkstraf van honderd uur. Omdat Ljiridond niet aanwezig was heeft de rechtbank zijn onmiddellijke aanhouding bevolen. De man zou zijn enkelband hebben verwijderd en is sindsdien onvindbaar.

Op 7 juni bevestigde het Brusselse parket nog dat hij actief gezocht wordt. Volgens een bron dichtbij het dossier is de man nog in Brussel en zal hij automatisch opnieuw een enkelband krijgen, zoals iedereen die een celstraf krijgt van drie jaar cel of minder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?