Brusselse en Grimbergse politie lossen samen reeks diefstallen op

© Belga
21/11/2022

De lokale politie van de zones Brussel Hoofdstad/Elsene en Grimbergen hebben elk een verdachte opgepakt die al weken het centrum van Brussel en de gemeente Grimbergen onveilig maakten. Een van de twee werd door het Brusselse parket rechtstreeks gedagvaard voor de correctionele rechtbank, de andere werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket.

De twee worden verantwoordelijk gehouden voor meerdere feiten, voornamelijk inbraken in handelszaken en gauwdiefstallen. Een van beiden kon door de afdeling Diefstallen van de Brusselse recherche geïdentificeerd worden na een geval van fraude met een kredietkaart, en werd op 7 november opgepakt. Na verhoor werd hij ter beschikking gesteld van het Brusselse parket, dat hem meteen dagvaardde.

De tweede verdachte kon na een diefstal in een telecomwinkel in het Brusselse stadscentrum eveneens geïdentificeerd worden en stond geseind. Hij liep op 21 oktober tegen de lamp toen hij in Grimbergen werd opgepakt bij een inbraak. In de politiezone Grimbergen kon hij bovendien nog eens gelinkt worden aan andere inbraken die plaatsvonden in Grimbergen. De verdachte werd na verhoor ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde, dat hem liet voorleiden bij de onderzoeksrechter. Die plaatste de man onder aanhoudingsbevel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni