Brusselse politie pakt vier verdachten op in drugdossier

d208aa36-federalepolitieagentenkogelvrijonherkenbaar940667pxcfederalepolitie.jpg
© federale politie
| De lokale recherche van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene was een dealer op het spoor gekomen.
© federale politie
| De lokale recherche van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene was een dealer op het spoor gekomen.

De Brusselse lokale politie heeft vorige week donderdag in een drugdossier vier verdachten opgepakt. Dat gebeurde bij een huiszoeking in Oudergem, waarbij ook drugs en een aanzienlijke geldsom in beslag werden genomen. De vier verdachten werden na verhoor vrijgelaten, zo meldt het Brusselse parket woensdag.

De lokale recherche van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene was een dealer op het spoor gekomen die zowel in Elsene als in Oudergem actief was. Vorige week donderdag observeerden de inspecteurs de woning van de man in Oudergem en zagen twee personen de woning binnentreden om even later terug naar buiten te komen. De twee waren al gekend bij de politiediensten voor onder andere drugsfeiten, en bij controle bleek dat één van hen in het bezit was van drugs.

Even later zagen de inspecteurs een nieuwe persoon opduiken aan de woning die niet veel later alweer vertrok. Ook hij werd tegengehouden en ook hij was in het bezit van marihuana.

De politie besloot daarop een huiszoeking uit te voeren en trof naast de dealer nog eens drie verdachten aan. Daarenboven stootten de inspecteurs op 2.095 euro, 41,14 gram marihuana, 63,63 gram cannabishars, 6 gsm's, een vacuümmachine en een precisieweegschaal.

De vier verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket en na verhoor vrijgelaten.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?