Brusselse speurders vallen Voedselagentschap binnen

© Google Maps
Updated: 29-05-2018 - 16:02

Speurders van het Brusselse gerecht zijn binnengevallen in het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).  Het parket voert een nieuw gerechtelijk onderzoek naar de fipronilcrisis in 2017.

De speurders gingen volgens Het Nieuwsblad dinsdagochtend omstreeks 9 uur van start, en dat onder leiding van onderzoeksrechter Michel Claise. 

Ze vielen binnen in het kader van een gerechtelijk onderzoek. Er is een vermoeden dat verkeerde informatie werd verspreid over besmette eieren in 2017. Het Brusselse parket bevestigt de huiszoeking bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, maar wil op dit moment geen verder commentaar geven om het onderzoek geen schade te berokkenen.

De fipronilcrisis ontketende in ons land een storm van verontwaardiging toen bleek dat de communicatie van het FAVV laattijdig, gebrekkig en zelfs tegenstrijdig was. De kippeneieren en afgeleide producten bleken in zo'n 45 landen besmet met het voor de mens schadelijke insecticide fipronil.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?