Buurt slachthuis Anderlecht draaischijf van illegale sigaretten, politie voert strijd op

© Belga
19/04/2023

Bij een controleactie tegen de illegale sigarettenhandel in de buurt van de slachthuizen in Anderlecht, heeft de lokale politie Brussel Zuid zaterdag meer dan 600 pakjes sigaretten in beslag genomen. De politie trof ook een hoeveelheid hard- en softdrugs en een verboden wapen aan.

"Er is al geruime tijd sprake van illegale verkoop van sigaretten in de omgeving van de slachthuizen, en dat vormt een groot probleem voor de volksgezondheid en de veiligheid van de buurt", klinkt het bij de politie.

"Om deze praktijken een halt toe te roepen, werden een dertigtal personeelsleden van de nabijheidspolitie, interventie en de gerechtelijke pijler van de politiezone ingezet, samen met een mobiel afstappingsteam (MATTA) en een arrestantenbus (CARPA) van de federale politie."

Tijdens de actie, die zaterdag tussen 09.00 en 13.00 uur plaatsvond, stelde de politie negen processen-verbaal op voor illegaal verblijf, vijf voor illegale verkoop van sigaretten, en twee voor drugs.

"Onze mensen namen ook 609 pakjes sigaretten, 26,6 gram cocaïne, 90,6 gram cannabishars, een precisieweegschaal, een knipmes, 540 euro aan cash, en zes gsm's in beslag", gaat de politie verder.

"Eén persoon werd ter beschikking gesteld van het parket omdat hij geseind stond om verhoord te worden, en ook de illegale tabaksverkopers werden verhoord. De twee personen die een proces-verbaal voor drugs kregen, werden na contact met het parket vrijgelaten."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni