Commissaris beticht van antisemitisme heeft Joodse advocaat

© Facebookpagina Zionist Organization Of Belgium
| Simon Bretholz

Simon Bretholz zal de commissaris Geert V., die van antisemitisme beticht wordt, verdedigen. Bretholz is de voorzitter van ‘Belgium Stands with Israel’ en ex-voorzitter van de Belgische Zionistische organisatie.

Simon Bretholz zal Geert V. verdedigen in het gerechtelijk onderzoek tegen de commissaris wegens antisemitisme. Dat meldt La Dernière Heure.

De politieagent en zijn advocaat zijn naar eigen zeggen in shock van de huiszoeking die vrijdag plaatsvond. “Wat we zijn vrouw en dochter hebben aangedaan is inacceptabel en verachtelijk,” vertelt Simon Bretholz. “Al twaalf jaar werken wij samen, Geert heeft al bij veel Joodse betogingen en evenementen voor de veiligheid gezorgd. Hij antisemitisch? Ik geloof dat voor geen meter.”

Vrijdagochtend viel de algemene inspectie binnen bij de hondenbrigade van de politiezone Zuid en in het huis van de verdachte. De Belgische Liga tegen het Antisemitisme diende vorig jaar klacht in tegen de man omdat hij nazimuziek zou opzetten en dat ook zou laten horen aan politieagenten met een Joodse achtergrond.

De commissaris werd ondertussen naar een andere dienst overgeplaatst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?