Dakloze aangehouden voor steekpartij aan Luxemburgplein

© Bart Dewaele
| Het Luxemburgplein (archiefbeeld).

In Doornik is dinsdag een dakloze man opgepakt die begin deze maand twee andere daklozen zou hebben neergestoken aan het station Brussel-Luxemburg. De 43-jarige verdachte beroept zich op zijn zwijgrecht, maar werd herkend door zijn slachtoffers en is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

In de nacht van 2 op 3 september werden een dakloze man en vrouw vlakbij het station Brussel-Luxemburg neergestoken. Volgens de lokale politie dankt de vrouw haar leven aan de snelle tussenkomst van de hulpdiensten. Ze kreeg vijf messteken te verduren, waarvan drie in de buikstreek.

De politie kon de vermoedelijke dader snel identificeren, maar de man bleek spoorloos. De onderzoeksrechter gelast met het dossier verspreidde een opsporingsbericht bij de politiediensten, wat afgelopen dinsdag resulteerde in de arrestatie van de verdachte.

Heroïne en valse papieren

“Onze diensten werden gecontacteerd door de politie van Doornik”, zegt een woordvoerder van de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene. “De man was opgepakt bij het verlaten van een kraakpand en had een kleine dosis heroïne op zak. Hij had valse papieren bij zich, maar kon worden geïdentificeerd op basis van een bankkaart die hij trachtte te verstoppen."

De verdachte werd overgebracht naar de hoofdstad voor verhoor, maar weigerde te antwoorden op de vragen en beriep zich op zijn zwijgrecht. Hij werd formeel herkend door de slachtoffers en werd ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter die hem onder aanhoudingsbevel plaatste op verdenking van poging moord en verboden wapendracht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?