Dertiger uit Sint-Lambrechts-Woluwe veroordeeld tot vijf jaar cel voor verkrachtingen

© Belga
10/11/2023

Een 32-jarige man uit Sint-Lambrechts-Woluwe is vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan achttien maanden met uitstel, omdat hij twee vrouwen had verkracht.

Zes jaar geleden had de man, K.T., op reis in Vietnam zijn reisgenote vastgebonden en verkracht, en tussen 2018 en 2021 had hij zijn toenmalige vriendin meermaals verkracht. Ook had de man naaktbeelden van meisjes gemaakt zonder hun toestemming. De rechtbank stelde de man ook voor vijf jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank.

K.T. werkte in 2017 als steward voor Brussels Airlines en maakte kennis met een vrouwelijke collega. Het klikte tussen beiden en er groeide een relatie die door de advocaat van de jonge vrouw omschreven werd als "friends with benefits".

In november 2017 ondernam het koppel een reis door Vietnam, die door K.T. beschouwd werd als een soort huwelijksreis, tot de jonge vrouw duidelijk maakte dat zij de relatie helemaal zo niet zag. Na enkele dagen leek alles weer in orde, maar in de nacht van 8 op 9 november ging het helemaal mis. Volgens de rechtbank had K.T. de jonge vrouw die nacht, na een vermaakuitstap, geslagen, vastgebonden en verkracht.

Enige tijd nadien kreeg K.T. een relatie met een andere collega-stewardess, en ook aan die jonge vrouw vergreep hij zich volgens de rechtbank. Zo had hij haar minstens driemaal verkracht, en meermaals tijdens het vrijen verstikt.

Huiszoeking

Bij een huiszoeking in K.T.'s woning werden ook onder meer naaktfilmpjes en -foto's van meisjes aangetroffen. Slechts een van die meisjes kon ge√Įdentificeerd worden en verklaarde dat ze zonder haar medeweten was gefilmd.

De verdediging van K.T. had enkel schuldig gepleit voor de naaktfilmpjes, het voyeurisme, en voor de andere feiten de vrijspraak gevraagd. De rechtbank veegde haar argumenten echter resoluut van tafel en oordeelde dat alle feiten bewezen waren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni