| De Haachtsesteenweg (archiefbeeld).

Dertiger zwaargewond bij steekpartij in Schaarbeek

© Belga
03/08/2023

In Schaarbeek is dinsdagavond een dertiger zwaargewond geraakt bij een steekpartij. Dat meldt La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.

"We kunnen bevestigen dat de politie van de zone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node) dinsdagavond rond 22.30 uur tussengekomen is op de Haachtsesteenweg naar aanleiding van een vechtpartij", zegt parketwoordvoerder Stefan Vandevelde. "Ter plaatse hebben ze de eerste zorgen toegediend aan een gewonde dertiger, in afwachting van de tussenkomst van de hulpdiensten."

Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar zou niet langer in levensgevaar verkeren. Dinsdagavond werd op de plek van de feiten een veiligheidszone ingesteld, zodat de nodige onderzoeksdaden konden uitgevoerd worden. De juiste omstandigheden en aanleiding van de steekpartij zijn nog onduidelijk, aldus het Brusselse parket.

Volgens La Capitale zou het gaan om een conflict tussen twee Syrische families naar aanleiding van twee misgelopen gearrangeerde huwelijken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie, steekpartij, Haachtsesteenweg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni