Deze drugs nam de politie in een jaar tijd in beslag

© Belga
31/01/2023

In de loop van het voorbije jaar 2022 heeft de lokale politie van Brussel West 55 kilogram cannabis en bijna 250.000 euro in beslag genomen in de strijd tegen de drughandel. Ook werden 68 personen onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Begin 2022 had de politiezone een actieplan opgesteld om een halt toe te roepen aan de handel en verkoop van verdovende middelen op haar grondgebied. Het ging om een transversale samenwerking tussen verschillende diensten met de bedoeling het terrein permanent te bezetten, zowel door geüniformeerde ploegen als door ploegen in burger.

Eén en ander heeft volgens de politie resultaten opgeleverd, want de politieploegen konden in het afgelopen jaar 13 kilogram heroïne, 55 kilogram cannabis, 1.325 cannabisplanten, 3 kilogram cocaïne, 58 xtc-pillen, en 246.446 euro in beslag nemen. Achtenzestig personen werden onder aanhoudingsbevel geplaatst en 14 minderjarige verdachten werden ondergebracht in gemeenschapsinstellingen. De burgemeesters van Sint-Jans-Molenbeek en Koekelberg sloten ook tien handelszaken omdat er drugs werden verkocht.

"In 2023 zal de strijd tegen de verkoop en het gebruik van verdovende middelen en de samenhangende overlast worden verder gezet", klinkt het bij de politie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni