| Sabrina Bakkali en Ouassim Toumi.

Dood Sabrina en Ouassim: proces tegen agenten dodelijke achtervolging start dinsdag

© Belga
06/11/2023

De Brusselse politierechtbank zal komende dinsdag en woensdag de zaak-Ouassim en Sabrina behandelen, waarbij drie politieagenten beschuldigd worden van onvrijwillige doodslag als gevolg van een dodelijke achtervolging.

Het jonge koppel kwam op 9 mei 2017 om op de Louizalaan. Omstreeks 21.30 uur merkte een politiepatrouille een motorrijder met een passagier op die roekeloos reed in de buurt van het Poelaertplein. De patrouille zette de achtervolging van de motor in en kreeg versterking van twee andere patrouilles. Kort daarna botste de motorrijder tegen een politievoertuig dat zijn weg blokkeerde op de Louizalaan om hem tot stilstand te brengen. Ouassim Toumi, 24 jaar oud, overleed ter plaatse. Zijn passagier, Sabrina El Bakkali, 20 jaar oud, overleed later die nacht in het ziekenhuis.

Volgens de families van de slachtoffers was de achtervolging, die begon vanwege vermeende verkeersovertredingen, onwettig en buitenproportioneel. Het Brussels parket vindt dan weer dat de bestuurder de enige schuldige is.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni