Drie ‘Brusselse’ criminelen op 'most wanted’-lijst

© PhotoNews

Drie van de criminelen op de most wanted-lijst van de federale politie, hebben een Brussels gerechtelijk verleden. De drie werden veroordeeld, maar verdwenen spoorloos.

De lijst van de meest gezochte criminelen is drie namen rijker. Het gaat om drie mannen met een Brussels gerechtelijk verleden. Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad. Het FAST-team (Fugitive Active Search Team) van de federale politie hoopt op tips.

Een van de verdachten is een 33-jarige man die vorig jaar veroordeeld werd tot een gevangenisstraf van negen jaar voor bendevorming. Hij was de leider van een crimineel netwerk dat voet aan de grond probeerde te krijgen in de Brusselse drugs- en prostitutiewereld.

De dader van een Bengaals familiedrama in Etterbeek, waarbij de verdachte zijn vrouw en haar drie zoontjes de keel oversneed, is ook voortvluchtig.

Een derde voortvluchtige is een 38-jarige Pool, die medeplichtig was in een moordzaak op een 24-jarige landgenoot. Hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar, maar ook hij is spoorloos.

Wie info heeft, kan bij de politie terecht via tel. 0800-30.300 of via djo.perm@police.belgium.eu.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?