Drie Brusselse minderjarigen opgepakt na brutale kidnapping

© BRUZZ TV

De politie heeft drie minderjarigen uit Brussel opgepakt. Zij worden verdacht van een brutale tigerkidnapping in december 2017. Daarbij was een van de verdachten gewapend.

Midden december 2017 drongen drie personen een woning binnen in Herzele, in Oost-Vlaanderen. Op het moment dat de bewoonster thuiskwam met haar twee minderjarige kinderen, verlieten twee van de drie verdachten de woning. De derde verdachte richtte een vuurwapen op de vrouw en hield haar samen met haar twee kinderen gegijzeld.

Daarna reed de verdachte met de slachtoffers naar een bank om er geld af te halen, alvorens hij de bewoonster van het huis verplichtte om hem terug naar Brussel te brengen.

Brusselse minderjarigen

Ondertussen heeft de politie de verdachten geïdentificeerd en opgepakt, meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Het gaat om drie minderjarigen uit Brussel. Zij werden allemaal voorgeleid voor de jeugdrechter en de gijzelnemer werd in een gesloten instelling geplaatst.

Dat de verdachten nu zijn opgepakt, is te danken aan het opsporingsprogramma Faroek op VTM. De tigerkidnapping in Herzele was het onderwerp van de uitzending op 1 mei 2018. Na de uitzending konden de verdachten geïdentificeerd worden dankzij enkele tips.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?