Drie daders van gewelddadige overval op bejaarden opgepakt

De lokale politie van de zone Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Agatha-Berchem/Sint-Jans-Molenbeek) heeft drie mannen opgepakt die begin oktober een koppel bejaarden thuis had overvallen. Twee van hen werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst, de derde werd onder voorwaarden vrijgelaten. Dat meldt het Brusselse parket.

De gewelddadige inbraak vond op 7 oktober plaats, rond 20.30 uur 's avonds. Drie mannen drongen een flat binnen en vielen de twee bejaarde bewoners aan. De bewoners kregen klappen, waarna de overvallers er vandoor gingen met een aantal juwelen. Toen ze flat verlieten, stootten ze op en bewoner van een andere flat die kwam kijken wat er aan de hand was.

Trappen

Een van de inbrekers kon de halsketting van die bewoner afrukken en gaf de buur, die op de grond gevallen was, nog enkele trappen. Geen van de drie slachtoffers raakte gewond maar ze waren wel onder de indruk van de feiten.

De politie stelde een onderzoek in en kon de drie inbrekers inrekenen. Twee van hen werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst, de derde werd onder voorwaarden vrijgelaten. Alle drie zijn ze in verdenking gesteld voor diefstal met geweld en in bende, tegenover kwetsbare personen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?