Het Koningin Astridplein in Jette, beter bekend als het Spiegelplein

| Het Koningin Astridplein in Jette, beter bekend als het Spiegelplein. (archiefbeeld)

Drie jaar cel voor poging tot verkrachting in bankkantoor in Jette

© Chris Verhaeghe
17/02/2023

In Brussel is een man zonder geldige verblijfspapieren veroordeeld tot 3 jaar cel voor een poging tot verkrachting in een bankkantoor in Jette. De beklaagde had de keel van het slachtoffer dichtgeknepen tot ze flauw viel, waarna hij haar probeerde te misbruiken. Hij werd tegengehouden door een getuige, die de man kon overmeesteren.

Het slachtoffer was de man op 11 juli 2022 op het Koningin Astridplein in Jette tegen het lijf gelopen. De zwakbegaafde vrouw verklaarde dat ze geld nodig had, waarop de man, die illegaal in het land verblijft, haar meenam naar een bankkantoor in de buurt. Eenmaal binnen, greep hij haar vast en kneep hij haar keel dicht, waarna ze uiteindelijk bewusteloos neerviel.

De man probeerde haar vervolgens te verkrachten, maar werd betrapt door een getuige. Het slachtoffer kon ontkomen en de getuige slaagde er in de verdachte te overmeesteren en te overhandigen aan de politie.

Het Brusselse parket eiste vorige maand 4 jaar cel tegen de beklaagde voor de verkrachtingspoging en voor poging tot doodslag. De rechtbank oordeelde vrijdag echter dat er twijfel is over de intentie van de man om het slachtoffer daadwerkelijk te doden. “Hij stelde die handelingen om haar te kunnen verkrachten”, stelde de rechter in het vonnis. De man werd uiteindelijk veroordeeld tot 3 jaar cel en hij kreeg ook nog een bijkomende celstraf van 3 maanden opgelegd voor het illegaal verblijf in ons land.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni