Drie verdachten in de cel voor dubbele moordpoging in Brussel

© Belga
28/03/2022

Het Brusselse gerecht heeft drie verdachten kunnen oppakken voor een dubbele moordpoging die plaatsvond in de nacht van 1 op 2 februari. Dat meldt het Brusselse parket. De drie zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor poging moord en bezit van vergunningsplichtige wapens zonder vergunning.

De schietpartij vond in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 februari plaats, op de speeltuin van het gebouwencomplex van vijf woonblokken gelegen tussen de Papenvest en de Grootsermentstraat.

Twee jonge mannen werden daar tussen 00.15 uur en 00.30 uur geraakt door verschillende kogels en raakten zwaargewond. Beiden werden in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis, maar na enkele uren had hun toestand zich gestabiliseerd.

Vlak na de schietpartij vluchtten twee personen in de richting van de Onze-Lieve-Vrouw van Vaakstraat. Ze gebruikten daarvoor een scooter die geparkeerd stond op het kruispunt van de Onze-Lieve-Vrouw van Vaakstraat en de Grootsermentstraat.

De dag na de schietpartij verspreidde het Brusselse parket een opsporingsbericht over de feiten. Op 11 maart konden speurders dan drie verdachten in de kraag vatten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni