Drie verdachten uit de Peterboswijk blijven aangehouden

© Chris Verhaeghe

De Brusselse raadkamer heeft vrijdag de voorlopige hechtenis verlengd van drie verdachten die aangehouden waren in het onderzoek naar de drugsbende die actief was in de Anderlechtse Peterboswijk. Voor één verdachte is de zitting van de raadkamer uitgesteld naar 19 oktober en vijf andere verdachten verschijnen maandag voor de raadkamer. Dat meldt het Brusselse parket.

De Peterboswijk kwam in april meermaals in het nieuws door verschillende incidenten. Zo raakte toen bekend dat het Brusselse parket sinds eind december al een tiental opsporingsonderzoeken had geopend voor poging doodslag op agenten naar aanleiding van de incidenten waarbij agenten bekogeld werden. In die onderzoeken werd al één verdachte onder aanhoudingsbevel geplaatst maar nadien vrijgelaten door de raadkamer.

In die periode werden ook drie controleurs van de MIVB aangevallen door een groep jongeren. De controleurs kregen daarbij klappen en hun tablet werd gestolen. Enkele dagen later werd dan een cameraploeg van de VRT het doelwit van jongeren die stenen gooiden. Voor dat laatste incident werd in juni een 14-jarige jongen opgepakt en in verband met de agressie op de MIVB-controleurs, werd in dezelfde periode een 18-jarige jongeman opgepakt.

De lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) was intussen al bezig met een onderzoek naar drughandel in de wijk. Dat onderzoek leidde dinsdag en woensdag tot 24 huiszoekingen. Bij die grootscheepse politieactie werden in totaal 15 personen opgepakt. Daarvan werden er dus negen personen onder aanhoudingsbevel geplaatst, één in verdenking gesteld en vrijgelaten onder voorwaarden, en vijf na verhoor door de politie vrijgelaten.

Bij de huiszoekingen trof de politie Brussel Zuid een kilo cannabis, marihuana en hasj aan, alsook 55.000 euro cash.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?