De vangst van de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene.

Drugdealer met aanzienlijke buit opgepakt

TDN
© Belga
14/10/2021

De politie van de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene heeft afgelopen maandag een vermoedelijke drugdealer opgepakt. Bij een huiszoeking bij de man werden aanzienlijke hoeveelheden cash geld, drugs en cryptomunten aangetroffen.

De man werd opgepakt nadat hij op heterdaad was betrapt, waarna de politie een huiszoeking uitvoerde in zijn woning. De veertiger, die onder probatievoorwaarden stond, bleek 4.000 euro cash op zak te hebben, en bij hem thuis vond de politie nog eens 15.000 euro. 5.000 euro zat verborgen in een kluis, en 10.000 euro zat in een uiterst geraffineerde verstopplaats achter een badkamermuur.

Op een USB-stick bleek ook nog een elektronische portemonnee met cryptomunten ter waarde van 89.000 Amerikaanse dollar te staan. In de woning vond de politie ook 8,5 kilogram cannabis, verdeeld over 18 zakken, en tien blokjes cannabishars met een totaalgewicht van 900 gram. Het grootste deel van de zakjes cannabis werd gevonden in de flat van zijn vriendin en hun baby, op de benedenverdieping, waar de geur van de drug zeer sterk was.

Tijdens de huiszoeking nam de politie ook apparatuur voor het maken en verpakken van verdovende middelen in beslag, naast 4 computers, een tablet, 7 mobiele telefoons, een honkbalknuppel met prikkeldraad eromheen, een taser, en verschillende USB-sticks die nog moeten worden geanalyseerd.

De veertiger werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni