Drugsoperatie: 27 verdachten opgepakt en 180.000 euro in beslag genomen

© Politiezone Zuid
| De drugsvangst in Anderlecht.
Updated: 24-11-2021 - 18:43

Bij een grootscheepse drugsoperatie van de politiezone Brussel-Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) zijn woensdag 27 personen opgepakt. Vier verdachten zijn al door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. De speurders namen ook 9,230 kilogram cannabis, 435 gram cocaïne en minstens 180.000 euro cash in beslag.

Al heel vroeg woensdagochtend vonden de eerste van 23 huiszoekingen plaats in verschillende Brusselse gemeenten. De operatie was het resultaat van een maandenlang gerechtelijk onderzoek naar drughandel door de recherche van de politie Brussel-Zuid, licht het Brusselse parket toe.

Vijftien huiszoekingen vonden plaats op het grondgebied van de politiezone Zuid zelf, meer bepaald in de Peterboswijk in Anderlecht, zes in Sint-Jans-Molenbeek, Brussel-Stad en Sint-Lambrechts-Woluwe, en twee vonden in Vlaanderen plaats in de gemeenten Puurs-Sint-Amands en Asse. De gespecialiseerde eenheden van de lokale politie en de federaal gerechtelijke politie gaven bijstand.

Naast de drugs en het geld troffen de speurders ook vuurwapens en messen aan aan. "In totaal werden er zevenentwintig personen opgepakt," zegt parketwoordvoerder Martin François. "Vier personen werden in verdenking gesteld door de onderzoeksrechter voor feiten van verkoop van verdovende middelen, in vereniging, en werden onder aanhoudingsbevel geplaatst.

De verhoren zijn nog lopende, en de onderzoeksrechter zal binnen de 48 uur een beslissing nemen over het lot van de andere verdachten.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?