Drukpers voor heroïneblokken gevonden bij huiszoeking

30/06/2023

De lokale politie van de zone Brussel West heeft vorige week woensdag een vermoedelijke drugdealer opgepakt. De man werd ingerekend nadat de politie hem aan verschillende mensen drugs had zien overhandigen. Bij een huiszoeking troffen de speurders ook een artisanale drukpers aan om heroïneblokken mee te maken. Dat heeft het Brusselse parket vrijdag gemeld.

De recherche van de zone Brussel West vermoedde al enige tijd dat de man drugs dealde en besloot hem op 21 juni te schaduwen. De speurders zagen hoe de man zijn woning in Sint-Jans-Molenbeek verliet en vertrok aan boord van zijn Mercedes.

"Tijdens zijn verplaatsingen in het Brusselse merkten de onderzoekers op dat de bestuurder op bepaalde plaatsen stopte en dat een andere persoon plaats nam in het voertuig", zegt het parket.

"Omstreeks 16.50 uur vond opnieuw een deal plaats met een persoon die zich verplaatste met de fiets. Nadat de Mercedes vertrokken was, besloten de agenten meteen de fietser te interpelleren. Tijdens de fouille van de man werd een som van 40 euro gevonden evenals een pacson heroïne van 8.94 gram."

Garageboxen

De fietser werd overgebracht naar het commissariaat, en korte tijd later onderschepte de politie ook de Mercedes en diens bestuurder.

In het voertuig troffen de speurders 200 euro, een gsm een verschillende sleutels aan", gaat het parket verder. "Tijdens de huiszoeking op het adres van de verdachte vonden ze een som geld van 4.745 euro, en verschillende sleutels van garageboxen. In één van de garageboxen bleek een materiaalkoffer te liggen, met daarin verschillende zakken met heroïne, voor een totaal gewicht van 2,1 kilogram. Ook stond er een artisanale drukpers om heroïneblokken mee te maken, en in koffer lag nog eens 316 euro."

De drugsdealer werd onder aanhoudingsbevel geplaatst door de onderzoeksrechter.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni