Echtgenoot blijft aangehouden na geënsceneerde zelfdoding in Sint-Gillis

© Franz P. Sauerteig via Pixabay

In het onderzoek naar de vermoedelijke geënsceneerde zelfdoding van een vrouw in de Brusselse gemeente Sint-Gillis blijft haar echtgenoot aangehouden, dat is vernomen bij het Brusselse parket.

Enkele weken geleden werd de politie naar een appartement in de Merodestraat in Sint-Gillis geroepen om de zelfdoding van een 60-jarige vrouw vast te stellen. Maar eenmaal ter plaatse bleek dat het vermoedelijk om kwaad opzet ging en dat de zelfdoding in scène zou zijn gezet. Het parket vorderde een onderzoeksrechter voor feiten van doodslag, waarna de echtgenoot van het slachtoffer werd opgepakt.

De man werd aangehouden en zit sindsdien in de cel. Zijn aanhouding werd bevestigd door de raadkamer, maar de verdachte ging daartegen in beroep. De zaak kwam vorige week voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling, die niet inging op zijn verzoek en de aanhouding bevestigde. Daardoor blijft de man nog minstens een maand in de cel.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?