Elsense Kasteleinswijk krijgt buurtinformatienetwerk

© Bart Dewaele
| Kasteleinsplein markt 1

Er komt een pilootproject voor een buurtinformatienetwerk (BIN) voor zelfstandigen in de Kasteleinswijk. Dat laat de gemeente Elsene weten. Daarmee kunnen handelaars rechtstreeks met de politiediensten communiceren, en bijvoorbeeld verdachte personen aangeven.

Het project, dat tijdens de vorige legislatuur opgestart werd, kwam tot stand op vraag van handelaars die al langer klagen over diefstallen en agressie in de wijk.

Door het netwerk kunnen politiediensten bijvoorbeeld rechtstreeks tips over preventie met de handelaars delen, en kunnen handelaars feiten of verdachte zaken in de wijk aangeven.

24 handelaars

In totaal zijn er 24 handelaars betrokken bij het BIN, dat geldt voor het Kasteleinsplein en zes aanpalende straten (Baljuwstraat, Waterleidingstraat, Simonisstraat, Amazonestraat, Drievuldigheidsplein en Faiderstraat).

“Informeren is noodzakelijk om de perceptie te objectiveren en de situatie op concrete wijze te verbeteren. Dit samenwerkingsverband is een goed middel om de handelaars feedback te geven over wat de politie onderneemt. Zo vermijden we dat een gevoel in stand gehouden wordt dat de zaken niet opgevolgd worden,” reageert Elsens burgemeester Chirstos Doulkeridis (Ecolo).

De betrokken partijen zullen elke maand samenkomen om het project te evalueren. Ook komt er elk jaar een algemene vergadering om een stand van zaken van de situatie op te maken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?