Marc Tarabella, hier op 2 februari 2023 in het Europees parlement, kwam in december 2022 in opspraak in een onderzoek naar omkoping van leden van het Europees Parlement door Qatar, en werd uit de PS gezet
© Belgaimage | Marc Tarabella, hier op 2 februari 2023 in het Europees parlement, kwam in december 2022 in opspraak in een onderzoek naar omkoping van leden van het Europees Parlement door Qatar, en werd uit de PS gezet.

Europarlementslid Marc Tarabella heeft gevangenis verlaten

© Belga
13/04/2023

Europees Parlementslid en burgemeester van Anthisnes Marc Tarabella (PS) heeft donderdagochtend de gevangenis van Marche-en-Famenne verlaten, zo heeft zijn woordvoerder aangekondigd. Op 11 februari werd hij aangehouden in het kader van 'Qatargate', een corruptiezaak binnen het Europees Parlement.

"Ik ben opgelucht dat ik naar mijn gezin kan terugkeren. Deze periode was een echte beproeving. Ik wens iedereen te danken die mij gedurende deze weken gesteund heeft", verklaarde Marc Tarabella. "Ik herhaal: ik heb mijzelf niets te verwijten in deze zaak en blijf uiteraard ter beschikking van de onderzoekers als ze nog andere vragen hebben", voegde hij eraan toe.

De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling besliste dinsdag dat Tarabella met een enkelband de gevangenis macht verlaten. Hij werd door het Belgische federaal parket beschuldigd in het kader van het onderzoek naar vermeende corruptie binnen het Europees Parlement

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Justitie, Marc Tarabella, Qatargate, gevangenis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie