Ex van Brusselse atlete moet voorkomen wegens slagen en verwondingen

© Fanny Appes via Facebook

Xavier B., de 41-jarige man die verdacht wordt van de aanval op atlete Fanny Appes, is door de onderzoeksrechter niet in verdenking gesteld voor moordpoging, maar wel voor opzettelijke slagen en verwondingen. De aanval gebeurde volgens de onderzoeksrechter met voorbedachte rade, met arbeidsongeschiktheid tot gevolg en illegale wapendracht.

De man zal eerstdaags voor de raadkamer moeten verschijnen, die dan moet beslissen of hij in voorlopige hechtenis blijft. De dertigjarige Brusselse atlete uit Kameroen werd op 13 februari neergestoken op een trein in Linkebeek. Ze raakte niet levensgevaarlijk gewond. De vermoedelijke dader, haar 41-jarige ex-partner Xavier B., sloeg op de vlucht.

Ex-lief sloeg op de vlucht

Het slachtoffer werd al een hele tijd lastiggevallen door de man. Zes maanden geleden diende ze een klacht in Eigenbrakel en in Nijvel in. Op weg naar haar werk werd ze op de trein opgewacht door B. De vrouw probeerde van plaats te veranderen, maar werd gevolgd en langs achter aangevallen met een mes.

Xavier B. ging na de feiten op de vlucht naar Frankrijk en ontkende in verschillende media-interviews elke betrokkenheid bij de steekpartij. Op 18 februari werd de man dan opgepakt in het Franse Douai, op basis van het Europees aanhoudingsbevel dat een onderzoeksrechter intussen had uitgevaardigd.

Olympische droom spat uiteen

Appes kwam tien jaar geleden naar België en trainde als sprintster bij atletiekclub Royal Cercle Athlétique du Brabant Wallon in Nijvel. Daar werd ze gecoacht door Carole Bam, die ook de Belgian Cheetahs onder haar hoede heeft. Voor Kameroen nam ze deel aan tal van nationale en internationale wedstrijden.

Appes hoopte in de zomer te kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio, maar heeft haar trainingen moeten stopzetten, naar eigen zeggen omwille van het gedrag van haar ex-partner.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?