Familie krijgt 22 jaar cel voor moord in Neder-Over-Heembeek

Updated: 23-05-2018 - 17:36

De rechtbank van Brussel heeft woensdag vier familieleden veroordeeld voor de moord op Pantelis Koklis in juli 2014. Ze kregen celstraffen van 10, 12, 15 en 22 jaar. Volgens de rechtbank voerden ze de fatale strafexpeditie op het terras van een café in Neder-over-Heembeek met voorbedachte rade uit.

Koklis werd op 14 juli 2014 door leden van zijn schoonfamilie aangevallen. De 37-jarige Griek werd in elkaar geslagen met onder meer een knuppel en kreeg een aantal messteken. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De man had zich tot de islam bekeerd en was getrouwd met twee zussen van Mohamed Yassine H. Die kreeg woensdag de zwaarste straf: 22 jaar cel. "Hij nam het initiatief en gedroeg zich barbaars", stelde de rechter.

"Hij uitte wel spijt, maar blijft Koklis afschilderen als het absolute kwaad." De rechter verwees ook naar het gerechtelijke verleden van de man.

Er zou ruzie zijn ontstaan binnen de familie omdat Koklis zijn vrouwen mee wilde nemen naar Syrië. Kawter H. en Farid H., de tante en de oom van Mohamed Yassine H., kregen respectievelijk 10 en 15 jaar cel. Hun schoonbroer, Mourad B., kreeg 12 jaar cel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?