Foto's tonen ravage van schietpartij in Vorst

TDN
© BRUZZ
04/02/2018
Schietpartij Driesstraat 18 maart 2016.
© PhotoNews | De speciale eenheden konden Belkaïd neutraliseren.

Maandag gaat voor de Brusselse correctionele rechtbank het proces van start over de schietpartij die op 15 maart 2016 plaatsvond in de Driesstraat in Vorst. Mohammed Belkaïd werd daar doodgeschoten, Salah Abdeslam en Sofiane Ayari konden ontsnappen. Nieuwe beelden tonen hoe ernstig het vuurgevecht was.

VTM Nieuws kreeg foto's in handen van na de schietpartij. Daarop is te zien hoe de trap van het appartement volledig doorzeefd is met kogels. Op de grond liggen tientallen kogelhulzen. De vele kogelgaten in de muur tonen de impact van de zware wapens.

Drie politiemensen deden er een huiszoeking, maar wisten niet dat ze bij het schuiladres van een terreurcel waren binnengestapt. Ze trokken zich uiteindelijk terug en lieten de speciale eenheden uitrukken.

De agenten slagen er na een lang vuurgevecht in Belkaïd uit te schakelen, intussen kozen Abdeslam en Ayari voor het hazenpad. Het duo werd drie dagen later wel opgepakt. In het appartement in de Driesstraat werden elf laders voor een Kalasjnikov gevonden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Justitie, Driesstraat, Schietpartij Driesstraat, Salah Abdeslam, Mohamed Belkaïd, Sofien Ayari

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie