1855 Justitiepaleis 20

| Justitiepaleis, Brussel.

Gedetineerde in levensgevaar na zelfmoordpoging in cellencomplex Justitiepaleis

© Chris Verhaeghe
08/11/2023

Het Brusselse parket voert een onderzoek naar de zelfmoordpoging van een gedetineerde in het cellencomplex van het Brusselse justitiepaleis. De man ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De feiten speelden zich maandagnamiddag af. De man was er net verschenen voor de raadkamer in het kader van zijn voorlopige hechtenis in een dossier van het Brusselse parket. “Zijn hechtenis werd bevestigd, waarna hij werd begeleid naar het cellencomplex in afwachting van zijn overbrenging naar de gevangenis”, zegt Yasmina Vanoverschelde van het Brusselse parket, die daarmee een bericht van de Franstalige krant Le Soir bevestigt.

De man zou zich daarbij zeer onrustig hebben gedragen, waarop de politie uit voorzorg zijn schoenveters verwijderde. "Toen de agenten 15 minuten later de cel van de man gingen controleren, ontdekten ze dat hij geprobeerd had zichzelf op te hangen met behulp van zijn T-shirt”, aldus Vanoverschelde. "De agenten verleenden onmiddellijk de eerste hulp en belden de hulpdiensten en de MUG. Na aankomst van de hulpdiensten werd het slachtoffer onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis.”

Het parket opende een onderzoek om de precieze omstandigheden van het incident na te gaan. Onder meer de technische recherche van de federale politie werd naar het cellencomplex gestuurd voor een sporenonderzoek. “De man ligt nog steeds in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis”, laat het parket nog weten.

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni