Gerecht zoekt daders van gewapende overval in Molenbeek

© Federale politie

Politie en gerecht zijn op zoek naar een man die afgelopen zomer in de Ninoofsesteenweg in Molenbeek een gewapende overval pleegde op een apotheek. Er werden ook camerabeelden verspreid van zijn handlanger, die op de uitkijk stond en samen met de dader de benen nam.

Twee mannen stapten op woensdag 15 juli omstreeks 15. 20 uur de Ninoofsesteenweg af richting apotheek Multipharma in Molenbeek. Een van de twee stapte de apotheek binnen, de andere hield buiten de wacht. Eenmaal binnen trok de dader een breekmes. Hij richtte zijn wapen op de apothekeres en beval haar de kassa te openen en achteruit te stappen.

De dief stopt de biljetten in zijn jas, probeerde tevergeefs de muntstukken in zijn broekzak te steken en vluchtte nadien weg. Intussen was zijn handlanger richting grootwarenhuis Carrefour gestapt met in de linkerhand een sleutelbos. Wanneer zijn kompaan met de buit in zijn richting liep, vluchtten ze samen weg.

Speurders zijn het spoor bijster en stuurden daarom een opsporingsbericht de wereld in. De dief heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk en is rond de 35 jaar oud. Hij is ongeveer 1m75 lang, normaal gebouwd en heeft kort zwart haar met een wijkende haarlijn. Verder droeg hij een bruin/zwarte leren jas, een donkergrijze jeans en witte sportschoenen.

De tweede dader lijkt ouder. Hij is normaal gebouwd met een buikje en heeft grijs haar. Hij droeg een donkerblauwe polo, een grijze broek en witte sportschoenen.

20201013_OPSPORINGSBERICHT_MOLENBEEK_OVERVAL_APOTHEEK
© Federale politie

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?