Gemeentehuis Sint-Joost-ten-Node

| Het gemeentehuis van Sint-Joost-ten-Node.

Gerechtelijk onderzoek naar medewerker Sint-Joost over mogelijke drugshandel

KVDP
© BRUZZ
16/10/2019

Het Brusselse parket onderzoekt of een medewerker van de gemeente Sint-Joost betrokken is bij drugshandel. Bij een huiszoeking troffen speurders 20.000 euro aan. Dat bevestigt het Brusselse parket aan BRUZZ.

Volgens La Capitale werd een 30-jarige medewerker van de gemeente Sint-Joost op 2 juli, net als vier andere verdachten, aangehouden op verdenking van drugshandel. Bij een huiszoeking zouden twee Rolex-horloges en een halve kilo cocaïne in beslag zijn genomen.

De verdachte zou als chauffeur voor burgemeester Emir Kir (PS) gewerkt hebben, schrijft diezelfde krant. Maar dat klopt niet, zegt burgemeester Kir. "Hij werd aangesteld binnen het departement Openbare Netheid en was belast met de ophaling van de vuilniszakken en met de lediging van de openbare vuilnisbakken", klinkt het in een reactie van zijn kabinet.

20.000 euro

In de wagen van de verdachte, een Volkswagen Golf die volgens de krant eigendom is van de gemeente, zou 18.000 euro aangetroffen zijn. "De gemeente beschikt niet over een voertuig van het merk Volkswagen Golf in haar wagenpark en heeft dit type voertuig nooit gefinancierd via een leasing", zegt Kir dan weer.

Het Brusselse parket bevestigt aan BRUZZ dat er een onderzoek loopt. In het kader van dat onderzoek werden vijf verdachten aangehouden. Zij werden vrijgelaten onder voorwaarden. "Een van de beschuldigden werkt voor de gemeente Sint-Joost en tijdens een huiszoeking werd 20.000 euro aangetroffen", zegt een woordvoerder van het parket.

In afwachting van een uitspraak van het gerecht werd de verdachte overgeplaatst naar een andere gemeentelijke dienst, bevestigt de woordvoerster van Emir Kir.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Justitie , drugshandel , Emir Kir , brusselse parket

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni