Gevaarlijke gevangene Sint-Gillis per ongeluk vrijgelaten

© BRUZZ
29/04/2023

Op 21 april werd de veroordeelde Mohamed Ben Brahim per ongeluk vrijgelaten uit de gevangenis van Sint-Gillis. Hij stond onder toezicht van de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank voor feiten van seksuele uitbuiting, wederrechtelijke opsluiting en verkrachting. Ondertussen werd hij teruggevonden.

Het parket van Brussel en de politie waren sinds 21 april 2023 op zoek naar de 65-jarige voortvluchtige Mohamed Ben Brahim. Hij stond onder toezicht van de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank voor feiten van seksuele uitbuiting, wederrechtelijke opsluiting en verkrachting. De man, een geïnterneerde, werd als gevaarlijk beschouwd. Daarom werd er snel een opsporingsbericht verspreid en werd de man toegevoegd aan de ‘Belgium’s Most Wanted’-lijst.

Er wordt onderzocht wat er precies is foutgelopen, schrijft Het Nieuwsblad. Brahim is geïnterneerd en ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. Dat wil zeggen dat hij na zijn straf mogelijk nog opgesloten kan blijven, als blijkt dat hij nog steeds een gevaar betekent voor de maatschappij.

Volgens de krant gaat het mogelijk om een persoonsverwisseling. Normaal gezien zijn er heel wat administratieve plichtplegingen om zeker te zijn dat het om de juiste persoon gaat. “We hebben een intern onderzoek geopend om te zien hoe één en ander is kunnen fout lopen. Als duidelijk is waar de tekortkoming lag, zullen er specifieke maatregelen genomen worden”, zegt gevangeniswoordvoerster Kathleen Van De Vijver aan Het Nieuwsblad.

Uiteindelijk kon de man vorige woensdag opnieuw ingerekend worden. Hij verbleef in een appartement bij familie, die niet ver van de gevangenis van Sint-Gillis woont.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni