Geweerschoten schrikken Wielswijk in Vorst op

© PhotoNews
| Wiels: Centrum voor Hedendaagse Kunst in de Van Volxemlaan in Vorst.
Updated: 06-06-2019 - 12:07

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn er meerdere schoten gelost in de Wielemans Ceuppenslaan in Vorst. Vermoedelijk gaat het om een afrekening in het drugsmilieu.

Daarover bericht de krant La Dernière Heure donderdag. De gebeurtenissen worden bevestigd door het parket.

Omstreeks 4 uur circuleerde een scooter met een vuurwapen in de omgeving van een shishabar nabij de Wielemans Ceuppenslaan. Aan de bar hield de dader uiteindelijk ook halt om er de vensters en de deur aan flarden te schieten.

Op een geparkeerd voertuig zijn vijf kogelinslagen aangetroffen. Niemand raakte gewond. Het parket heeft ballistisch deskundige aangesteld om de schietpartij te onderzoeken. Ook de technische recherche van de federale politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.

Geen link met schietpartij Sint-Joost

De politie bevestigt enkel dat er een schietpartij was in de omgeving. Over de omstandigheden is niet veel duidelijkheid. De wijk staat gekend voor drugstraffiek en dus gaat men uit van een afrekening in het milieu.

In de gemeente Sint-Joost-Ten-Node gebeurde een week geleden een gelijkaardig incident. Ook toen opende een man op een scooter het vuur op straat. "Voorlopig is er nog geen link tussen beide zaken", aldus Denis Goeman van het Brussels parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?