Gezochte Italiaanse crimineel na 17 jaar in Brussel opgepakt

© Chris Verhaeghe
30/04/2021

Het Brusselse gerecht heeft deze week een man overgeleverd aan de Italiaanse autoriteiten die al zeventien jaar op de vlucht was, dat meldt Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door het Brusselse parket. De man heeft nog een celstraf van meer dan een kwarteeuw uitstaan.

Italiaanse media meldden dinsdag de overlevering van de 56-jarige Albanees Ilir Meto. “De man werd op 2 maart in Sint-Joost-ten-Node door de Belgische politie gearresteerd”, zegt Katrien Meulemans van het Brusselse parket.

Zijn aanhouding gebeurde in het kader van twee Italiaanse Europese aanhoudingsbevelen voor uitvoering van respectievelijk een veroordeling in 2012 tot 15 jaar vrijheidsstraf en een veroordeling in 2004 tot 14 jaar gevangenisstraf. Het ging telkens om veroordelingen voor handel in verdovende middelen. Hij werd op 27 april 2021 overgeleverd aan Italië.”

Meto zou een van de kopstukken zijn geweest van een Italiaans-Albanese bende die op grote schaal handelde in onder meer marihuana, heroïne en hasj. Volgens Italiaanse media leefde hij in ons land onder de naam Ilir Isufi, dankzij valse documenten. De politie zou hem op het spoor zijn gekomen omdat hij in contact stond met mensen uit zijn verleden.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni