Grote drugsvangst dankzij waakzame wijkinspecteur

Drugsvangst
© Politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene
| Aanzienlijke drugsvangst in Brussel dankzij een alerte wijkagent.
© Politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene
| Aanzienlijke drugsvangst in Brussel dankzij een alerte wijkagent.

De lokale politie van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene heeft dankzij een alerte wijkinspecteur een aanzienlijke drugsvangst kunnen doen. Tijdens een opvolgend gesprek met een persoon onder voorwaardelijke invrijheidsstelling kon de wijkagent foto's zien met verschillende soorten drugs. De man kon later opnieuw worden ingerekend.

Op 16 augustus bood een man zich op uitnodiging van de politie aan in het commissariaat in het centrum van Brussel. Het ging om een gesprek in het kader van de opvolging van zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling. Tijdens het gesprek gaf de man aan de agenten toe dat hij niet op het rechte pad was gebleven.

De wijkinspecteur die deelnam aan het gesprek vroeg de man om eens naar het fotomateriaal te kijken op diens smartphone. Tussen de foto’s werden verschillende beelden teruggevonden van drugs. Daarop gaf de man spontaan toe dat hij in het bezit was van een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen.

Tijdens een bezoek aan de woning van de verdachte werd 52 gram cocaïne gevonden, 111 gram amfetamines, 541 xtc-pillen, ongeveer 3.000 pillen kamagra, 28 gram ketamine en 2.360 euro cash geld. Het doorzoeken van de woning gebeurde door de hondenbrigade van de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene, in samenwerking met de mensen van Proxi Centre.

"Het is dankzij de waakzaamheid van de wijkinspecteur dat de inbeslagname van deze grote hoeveelheid verdovende middelen en de terbeschikkingstelling van de verdachte aan het parket kon plaatsvinden in een drugszaak die tot dan toe onder de radar was gebleven," klinkt het in een persbericht.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?