GRUUN moet koffiebar sluiten na klachten van bovenbuur

AD
© BRUZZ
27/03/2023
Updated: 28/03/2023 10.48u

Vanaf mei is het gedaan met koffiedrinken in GRUUN, de hippe koffiebar slash plantenwinkel op het Oud Korenhuis in Brussel. Na verschillende klachten van de eigenaar van de derde verdieping van het pand, besliste de vrederechter dat GRUUN het horecagedeelte moet stopzetten.

In 2018 begon Lore Tiebout haar zaak in de Brusselse Sint-Jacobswijk. “GRUUN kreeg destijds de nodige stedenbouwkundige vergunningen en horecavergunning van de stad Brussel, telkens met medeweten van de eigenaar en verhuurder van het pand”, zegt Tiebout in een persbericht.

Discussies tussen eigenaars

Volgens de uitbaatster zijn de problemen geworteld in “opeenstapeling van discussies uit het verleden” tussen de eigenaar van het pand waarin GRUUN gevestigd is en de eigenaar van het appartement op de derde verdieping.

De discussies liepen zodanig uit de hand dat de eigenaar van de derde verdieping besloot om naar het vredegerecht te stappen. Die besliste dat het horecagedeelte van de zaak moet worden stopgezet.

Afscheidsweekend

Tiebout blijft echter niet bij de pakken zitten: vanaf mei gaat GRUUN door als plantenwinkel, maar dan wel eentje waar je ook koffiebonen en -benodigdheden kunt kopen. “We zullen nog meer focussen op lokale samenwerkingen en ook het koffiegedeelte blijft een belangrijk deel van ons DNA”, zegt Tiebout. “We hebben er vertrouwen in dat onze koffieklanten ook nog zullen terugkeren voor plantenadvies.” Ook de webshop blijft gewoon actief.

Het laatste weekend van april organiseert GRUUN een groot horeca-afscheidsweekend. Op zondag 30 april draaien alle studenten nog een laatste shift, uitzonderlijk tot tien uur ‘s avonds. “1 mei is een feestdag, dus we gaan er zelf ook nog eens goed van genieten zondagavond. De prosecco staat al koud!”

GRUUN zal begin mei een aantal dagen sluiten om wat aanpassingen en kleine renovatiewerken door te voeren, om er vanaf vrijdag 5 mei volledig in te kunnen vliegen.

1621 SHOP GRUUN

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni