Hoge EU-ambtenaar krijgt vier jaar cel voor verkrachting

© Twitter
| De Europese Commissie (archiefbeeld).

De hoge EU-ambtenaar Margus Rahuoja werd maandag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot vier jaar cel. De voormalige directeur vliegtuig- en internationaal transport binnen de Europese Commissie werd schuldig bevonden aan de verkrachting van een vrouwelijke medewerkster.

Dat schrijft de krant La Capitale dinsdag.

De feiten dateren van september 2015. Rahuoja lokte twee vrouwelijke collega's in het holst van de nacht naar zijn kantoor op de zevende verdieping van de Europese Commissie. Daar voerde hij beide vrouwen dronken, en drogeerde hij hen.

Nadat een van beide vrouwen in slaap was gevallen, vergreep de 51-jarige Rahuoja zich aan zijn stagiaire. Volgens de Estse EU-commissaris stemde het twintigjarige slachtoffer in met het seksueel contact. Zijn advocaten pleitten tevergeefs voor de vrijspraak.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?