De gemeentes Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg vormen samen de politiezone Brussel-West
© Peter Dhondt-BRUZZ | Het politekantoor van zone Brussel-West in Molenbeek, nabij metrostation Graaf van Vlaanderen.

Hoofdinspecteur Brussel-West verdacht van verkrachting collega's

© Belga
09/10/2023
Updated: 09/10/2023 13.22u

De arbeidsauditeur van Brussel is een onderzoek gestart naar een 31-jarige hoofdinspecteur van de politiezone Brussel-West. De man zou een tiental jonge agentes van het korps seksueel en moreel belaagd hebben, en er is ook sprake van verkrachtingen. Het Brusselse arbeidsauditoraat bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt, maar geeft verder geen commentaar.

Dat schrijven Het Nieuwsblad en La Capitale maandag. De feiten zouden zich zowel bij hem thuis in Verviers als op het commissariaat hebben afgespeeld. De hoofdinspecteur begon een relatie met de vrouwen en ging dan steeds verder. De betrokken vrouwen waren aanvankelijk bang om tegen hem in te gaan uit vrees voor hun job.

De bal ging pas aan het rollen toen twee jonge vrouwen naar het gerecht stapten en een verklaring aflegden. Begin september werd de man door speurders van de Algemene Inspectie van achter zijn bureau in het commissariaat gelicht. Hij werd gearresteerd en meegenomen naar zijn huis in de omgeving van Verviers, waar een huiszoeking plaatsvond.

Ziek gemeld

Toen de klachten aan het licht kwamen, maar de totale omvang nog niet duidelijk was, werd de hoofdinspecteur overgeplaatst naar een ander commissariaat. Sinds de huiszoekingen heeft hij zich ziek gemeld en is hij niet meer op het werk verschenen. Zijn advocaat liet aan Het Nieuwsblad weten dat de agent voorlopig geen commentaar wil geven.

De hoofdinspecteur is niet aangehouden en ook nog niet geschorst.

"Het arbeidsauditoraat heeft een gerechtelijk onderzoek geopend en dat onderzoek loopt", is het enige dat de woordvoerder van het arbeidsauditoraat, Fabrizio Antioco, kwijt wil.

"We bevestigen dat een er momenteel een adminstratief en gerechtelijk onderzoek loopt tegen een hoofdinspecteur van het politiekorps", klinkt het bij de politie Brussel West.

"In het belang van het lopende onderzoek kan de politiezone geen concrete elementen uit het onderzoek mededelen. In functie van de verdere onderzoeken en beschikbare informatie zal de politiezone overgaan tot het nemen van de gepaste maatregelen. De politiezone onthoudt zich verder van elke communicatie over dit dossier en dit in het belang van alle betrokken partijen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie