Evere nieuw gebouw NAVO

| Het gebouw van de NAVO in Evere.

Inbraak in woning van Zweedse NAVO-ambassadeur in Sint-Pieters-Woluwe

© Chris Verhaeghe
20/10/2023

In de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe hebben onbekenden een inbraak gepleegd in de woning van de Zweedse NAVO-ambassadeur. “Op dit moment zijn er geen aanwijzingen die wijzen op een verband met de aanslag van maandagavond”, klinkt het bij de politie.

Maandagavond werden in Brussel twee Zweden vermoord bij een terreuraanslag. De Tunesiër Abdessalem Lassoued schoot de twee slachtoffers dood met een oorlogswapen. Daags nadien kwam hij in een bar om het leven bij een confrontatie met de politiediensten.

De inbraak vond donderdagnamiddag plaats, op een moment dat er niemand in de woning aanwezig was. De inbrekers zouden een aantal spullen ontvreemd hebben, maar wat er precies gestolen is, is nog niet duidelijk.

“Het klopt dat er een inbraak is geweest”, zegt Wout Monteyne van de politiezone Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe), die daarmee een bericht van de Franstalige krant La Dernière Heure bevestigt.

“Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat er een verband is met de terreuraanslag van maandagavond”, aldus Monteyne. “We gaan momenteel uit van een ‘gewone’ inbraak, maar het onderzoek is nog volop bezig.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni